Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 mars, 2020 - 05:54Uppdaterad: torsdag, 19 mars, 2020 - 17:31

Inga problem med internet på Åland

Belastningen har ökat men det finns inte något kapacitetsproblem på det åländska nätet, säger Jonas Sundborg som är styrelseordförande för Ålcom och vd för Ålands telefon.

Det finns ingen maxgräns för hur många som kan vara uppkopplade på en och samma gång, men det kan ha en inverkan på kapaciteten beroende på vad det är som alla gör.

- Statistiskt sätt ska olika användare alltid göra olika saker och därmed skapas det inte något problem med kapaciteten, menar Sundborg.

Ett enkelt sätt för att försöka ordna situationen på egen hand är att enbart ha igång en applikation eller ett program åt gången. Alltså bör man inte spela musik, ha videosamtal och spela onlinespel samtidigt.

- Man kan kontakta kundservice ifall man upplever problem, men man bör inte vänta sig att det kommer bli en sämre kvalitet på ens nät, säger Sundborg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »