Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 maj, 2020 - 17:06Uppdaterad: fredag, 8 maj, 2020 - 17:07

IFKs styrelseordförande: "Helt fruktansvärt"

”Helt fruktansvärt”, säger Dan Mikkola, styrelseordförande för IFK Mariehamn Ab, om spelaren som häktades  i går.

Spelaren är på sannolika skäl misstänkt för två fall av grova våldtäkter, en våldtäkt och misshandel.

- Det är grova brott som vi inte annat kan än att fördöma. Men dock ska vi komma ihåg att han inte är dömd ännu, säger Dan Mikkola.

Huruvida den misstänkte kan fortsätta spela för IFK Mariehamn under tiden för utredningen och innan en eventuell rättsprocess har slutförts, kan Mikkola ännu inte svara på.

- Vi har ett styrelsemöte i dag och vi måste få samla ihop oss och ha en gemensam åsikt. Det är ett jättebesvärligt läge med en spelare som är anklagad för grov våldtäkt. Självklart är det ett jättebekymmer med tanke på klubbens policy och vilka värderingar vi står för.

Polisen ville på fredagen inte kommentera den pågående utredningen, men enligt uppgifter till Ålands Radio innefattar den flera målsäganden. Ett eventuellt åtal ska väckas senast den 30 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »