Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 april, 2013 - 15:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Hem och Skola vill ha åländskt stöd

Förbundet Hem och Skola ansöker om finansiering för Hem och Skola-verksamheten på Åland. Idag besökte förbundets verksamhetsledare Mikaela Romantschuk landskapsregeringen och i kväll träffar hon de åländska Hem och Skola-föreningarna. -Vi finansieras med stöd från utbildningsstyrelsen och penningautomatföreningen i riket, men de pengarna ska egentligen inte få användas på Åland, berättar Mikaela Romantschuk. Även för två år sedan ansökte Hem och Skola om pengar från landskapsregeringen, men då blev det avslag. -Vi hade ett bra möte och vi vill såklart kunna serva de åländska föreningarna på samma sätt som de i riket, säger Romantschuk. Enligt henne är många av de åländska Hem och Skola-föreningarna aktiva och välmående.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »