Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 februari, 2013 - 05:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

HDTV över MCA kräver nya boxar

Om två veckor, den 26 denna månad, börjar de finländska TV-kanalerna, Yle Teema, Nelonen, MTV3, MTV3 Maxi och MTV3 Sport sändas i ett nytt format, mpeg4. För de tittare som är anslutna till Mariehamns Centralantennbolag och som vill fortsätta att se dessa kanaler krävs att man antingen har en HDTV eller att man skaffar en HD-digibox. MCA gick redan före jul ut med information om den förestående förändringen till sina kunder och nu med bara några veckor kvar innan den förverkligas är det många som kontaktar bolaget för mera information. - Trots att det handlar om helt finskspråkiga kanaler så är intresset stort för dem bland mariehamnarna, säger Richard Johansson, vd för MCA.Utom MCA berörs även antennföreningar på landsbygden av övergången till HDTV på bland annat MTV3 och Nelonen. De som ser på IPTV berörs däremot inte. Och vad gäller dem som ser TV via Smedsböle så ingår inte de nu aktuella kanalerna i utbudet via Smedsböle.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »