Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 april, 2013 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Hanström utsedd till ÅHS-ordförande

- Personalen är vår viktigaste resurs och vi måste hitta nya sätt att ta tillvara deras kompetens. Det sa socialdemokraten Mia Hanström efter att hon idag utsetts till ny ordförande för ÅHS. Hon sa också att företrädaren Barbro Sundbacks kränkande uttalande om läkarkåren är en överspelad historia som hon inte har varit en del av. Mia Hanström bor på Kumlinge och har tidigare drivit frågan om hälsovårdsberedskap i skärgården. Som ÅHS ordförande ska hon se till hela Ålands intresse, men säger att hon tror att det är en fördel av att ha kunskap om de särskilda förutsättningarna i skärgården. Den planerade tandvårdsvagnen i skärgården hoppas hon får en snar lösning. - För mig är det lite konstigt att det inte händer något. Det finns pengar och det finns ett politiskt beslut. Nu borde det verkställas, säger Mia Hanström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »