Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juni, 2017 - 05:47Uppdaterad: tisdag, 6 juni, 2017 - 08:09
  • De största leverantörerna har gått med på en höjd mottagningsavgift vilket innebär att Bengt Karlsson kan investera i en trumkompost. Foto: Owe Sjöblom.
  • Många slänger icke nedbrytbart material i komposten. Då blir det att se ut såhär. Foto: Owe Sjöblom.

Han vill satsa på biogas

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson anhåller om investeringsstöd på 1,36 miljoner euro för en biogasanläggning som är tänkt att byggas i Gunnarsby i Sund.

Anhållan lämnades in för ett par veckor sedan men planerna har Karlsson haft sedan tio år tillbaka, men hittills har det inte funnits möjlighet.
- Men nu skulle det kunna vara möjligt att förverkliga dom planerna, säger Karlsson.
Landskapsregeringen har inte behandlat anhållan ännu och högst troligt så tar det till budgeten 2018 innan det kommer besked om Karlsson för stöd eller inte.

Däremot fick han löfte om ett stöd på 200.000 euro för en trumkompost förra veckan och det är en förutsättning för att verksamheten vid Ålandskomposten ska kunna fortsätta.
- Det och att dom största leverantörerna har gått med på en höjd mottagningsavgift gör att investeringen går att genomföra, säger Bengt Karlsson.

Senast den sista december ska den nya anläggningen tas i bruk för att Ålandskomposten ska få fortsätta med nuvarande verksamhet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »