Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 december, 2017 - 10:56Uppdaterad: fredag, 29 december, 2017 - 11:09
  • Åbo hovrätt, foto Markus Koljonen/Wikimedia commons.

Häktningsbeslut i knarkhärva står fast

Hovrätten ändrar inte ett beslut om häktning av en av de personer som nyligen dömdes i den uppmärksammade narkotikahärvan.

 En av männen yrkade att tingsrättens beslut om häktning skulle upphävas bland annat med motiveringen att mannen sökt vård för sitt missbruk och att ingen fara föreligger för att han skulle fortsätta sin brottsliga verksamhet.

Åklagaren hade helt motsatt åsikt och menade att det finns skäl att misstänka att mannen skulle fortsätta med sin brottsliga verksamhet och yrkade att klagan skulle förkastas eftersom mannen dömts till ett fängelsetraff som överstiger 2 år. Den linjen följde också hovrätten som konstaterar att domstolen kan bestämma att den som dömts till ovillkorligt fängelsestraff ska häktas om straffet är fängelse i minst två år. Hovrätten anser inte heller att det framkommit omständigheter enligt vilka häktningen vore oskälig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »