Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 juli, 2018 - 05:48Uppdaterad: torsdag, 26 juli, 2018 - 14:12

Haddnäs gård drabbas hårt av torkan

Ungefär hälften av Haddnäs gårds 65 dikor måste slaktas i höst om inte regnet kommer. Betet har tagit slut och nu har man redan börjat ge korna vinterfoder.

- Det känns ju inget vidare, men man kan ju inte göra så mycket åt det. Man får anpassa munnen efter maten, så vi tar och minskar antalet munnar helt enkelt, säger Barbro Carlsson som äger gården.

Barbro Carlsson säger att de räknar med att det kommer lite regn, så att man kanske kan skörda i augusti eller sepember. Att få tag på foder utifrån är inte någon lösning i och med att konkurrensen om fodret är hög och priset blir för dyrt för att föda dikor på det.

Gårdens 18-åriga ledko är en av de kor som kommer att försvinna till hösten.

- Hon är en av de tråkigaste att ta farväl av, men hon kommer att få gå. Hon har åldern inne för det. Det är ju så att vi har rätt många äldre kor och dom tar vi i första hand, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »