• Miljöminister Camilla Gunell kallar till ett möte om en biogasanläggning. Arkivfoto: Ulf Weman
Publicerad: torsdag, 11 januari, 2018 - 07:11, uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2018 - 07:16

Gunell kallar till biogasmöte

Miljöminister Camilla Gunell har bjudit in till ett möte för att diskutera en gemensam biogasanläggning på Åland.

 Gunell säger till Åland Radio att mötet är följd av Orklas beslut att inte bygga en allåländsk anläggning, nu tar man nya tag för att hitta den bästa lösningen.

Mötet ska hållas den 9 februari och det som ska diskuteras är hur den bästa lösningen skulle se ut gällande till exempel placering, producering och ägande.

Till mötet är flera olika aktörer inom näringslivet inbjudna, dem som landskapet anser på något sätt skulle ha ett intresse och användning av en biogasanläggning. Vidare detaljer om mötet, och hur många som kommer medverka är för tidigt att säga enligt Camilla Gunell.

Fler Nyheter

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.

Eckerö bildar ett äldreråd

Eckerö kommun ska bilda ett äldreråd för att ge pensionärer och funktionsnedsatta en större möjlighet att påverka vardagen. Kommunfullmäktige beslutade igår att bilda äldrerådet efter en förfrågan från Eckerö pensionärsförening