Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 januari, 2024 - 18:45Uppdaterad: onsdag, 31 januari, 2024 - 18:45
  • Infrastrukturminister Camilla Gunell. Foto: Johan Ågren

Gunell: Entreprenörer ska följa avtal

Som upphandlare av skärgårdstrafik är det viktigt för landskapet att entreprenörer lever enligt lag och regler och följer alla rutiner enligt vad som finns i avtalen. Det säger infrastrukturminister Camilla Gunell som ett svar på hur hon ser på kritiken som framförts mot EW Finland. 

Ålands Radio har pratat med nio anställda och tidigare anställda inom EW Finland som larmar om bristande säkerhet ombord på fartygen. 

På frågan om infrastrukturministern har förtroende för EW Finland svarar hon att hon tror att det är viktigt att de jobbar som entreprenör på sin del och kanske förbättrar sitt anseende som arbetsgivare och tar tag i vissa frågor.  

– Det finns också färjlinjer som verkar fungera utan anmärkningar, så det varierar nog lite beroende på vilken linje och vilket fartyg det handlar om, säger Camilla Gunell. 

Här finns kritiken mot EW Finland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »