• Foto: Axel Eriksson.
  • Foto: Axel Eriksson.
Henrik Sjöblom på tekniska verken intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Publicerad: onsdag, 5 december, 2018 - 09:12, uppdaterad: onsdag, 5 december, 2018 - 09:31

Granen på torget blåste av

Granen på torget i Mariehamn blåste av i natt.

- Det är tråkigt, säger Henrik Sjöblom från tekniska verken, som minns ett år när granen föll omkull hela tre gånger. Då kunde man till slut inte sätta upp den igen. Det ska man däremot kunna nu.

- Senast efter lunch sätter vi upp den men det beror på vädret. Blåser det för mycket måste vi vänta till fredag eftersom det är en ledig dag i morgon, säger Sjöblom.

Granen kapas av en bit och blir lite lägre nu. Att den brast i vinden säger Sjöblom kan bero på att granen tycks ha vuxit snabbt.

- Det var långt mellan årsringarna och då är virket mycket skörare, säger han.

Fler Nyheter

Hamnbolaget ser positivt på framtiden

Roger Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns Hamn AB gjorde ett resultat på drygt 250 000 euro under 2018. Det framgår av årsberättelsen. Styrelsens ordförande Roger Jansson är nöjd...

Rattfyllerist och fortkörare

I dag stannade polisen en personbil på Sundsvägen i Sund som framfördes i en hastighet av 112 kilomter per timmme på en sträcka där högsta tillåta...

Slopa tandvårdsbil och stöd för kommunreform

Slopa tandvårdsbilen och processtödet till kommunerna för att genomföra kommunsammanslagningen. Det föreslås i två budgetmotioner med anledning av landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget för 2019.

Åland ska lämna B7-samarbetet

Kanslihandläggare Marcus Åkerblom intervjuas av Felix Quarnström:
Åland ska lämna B7-samarbetet. Det säger Marcus Åkerblom , kanslihandläggare på landskapets enhet för rättsliga och internationella frågor.

Grovt skattebedrägeri i rätten

Felix Quarnström rapporterar:
Drygt 150 000 euro i mervärdesskatt uteblev då tre komponentpaket för att bygga radhus köptes in i samband med Hassellängan-projektet i Kalmarnäs. Detta enligt en stämningsansökan där finska staten och tullväsendet står som målsägande.

Löfström andra viceordförande i sin riksdagsgrupp

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes i dag till andra viceordförande i Svenska riksdagsgruppen där Svenska Folkpartiet och den åländska ledamoten ingår.

Töftölinjens färja ersätts med mindre tonnage

Töftölinjens ordinarie vajerfärja med 100 tons kapacitet tas ur trafik för planerat underhåll i morgon, onsdag preliminärt fram till den 30 april.

TV-störningar på grund av servicearbete nattetid

På grund av servicearbeten hos underleverantör kommer det att förekomma störningar och kortare avbrott på Yles TV-kanaler (både SD- och HD-kvalitet)...

Språkforskare prisbelönas av kulturstiftelsen

Eva Sundberg och Ralf Svenblad som båda utforskat och dokumenterat åländskt språkbruk tilldelas Ålandsbankens kulturpris av Ålands kulturstiftelse.