Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 april, 2021 - 10:47Uppdaterad: måndag, 19 april, 2021 - 12:22
  • Geta kommunkansli. Foto: Malin Lundberg

Geta väntar svar om integration

Kommunstyrelsen i Geta vill få svar av landskapsregeringen om hur det integrationsfrämjande arbetet kommer att genomföras och organiseras på Åland efter den 1 januari 2021 när kommunernas socialtjänst, KST, drog igång.

KST tog över flera av kommunernas ansvarsområden och Geta vill att ansvarsfördelningen inom integrationsarbetet mellan kommunerna och KST blir kartlagd och tydlig.

Helena Flöjt-Josefsson, specialsakkunnig inom integration vid landskapsregeringen framför att inget formellt svar har getts i frågan, men att brevsvar ska skickas till kommunen inom kort då den enskilda föredragningen nyligen avslutades.

Hon skriver i ett mail att man från landskapsregeringens sida ska göra kopplingar till enkäten “Uppföljning och utveckling av integration i de åländska kommunerna” som skickades ut i november 2020. Men att kommunen har det yttersta ansvaret för det tvärsektoriella intergrationsuppdraget och att socialvården och -omsorgen är en del av uppdraget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »