Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 april, 2013 - 15:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

"Funktionshindrade ignoreras"

Gruppen funktionshindrade ignoreras. Det tycker handikapprådet efter att ha följt upp den undersökning som gjordes för 1,5 år sedan av den fysiska tillgängligheten i åländska kommunkanslier och skolor. Undersökningen visade på stora brister och nu visar det sig att inga eller få förbättringar har gjorts i kanslibyggnaderna sedan dess. Flera skolor och kommunkanslier har dessutom inte ens svarat på handikapprådets skrivelse. Bara sex av 22 skolor och sju av de 16 kommunerna har svarat. Även om de flesta brister finns kvar lyfter handikapprådet fram en del förbättringar som gjorts, bland annat i Kyrkby högstadieskola som kontinuerligt gör förbättringar, Lumparland som byggt en rullstolsramp vid kommunkansliet och Lemlands kommunkansli som fått en hörselslinga. Dessutom har vissa punktinsatser gjorts i stadshuset.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »