Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 december, 2017 - 15:45Uppdaterad: onsdag, 20 december, 2017 - 16:44
  • Tingsrätten förkastar åtalen om grovt sexuellt utnyttjande av barn och misshandel. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Friades från misstanke om sexutnyttjande

Tingsrätten förkastade i dag åtalet mot en man som stod anklagad för grovt sexuellt utnyttjande av barn och en kvinna som stod åtalad för misshandel av samma barn.

Enligt åtalet hade mannen förgripit sig oralt på barnet, och kvinnan hade slagit barnet i huvudet.

Åtalet om det sexuella övergreppet styrks enligt tingsrätten av målsägandens berättelse som varit konsekvent och inte överdriven, och av att målsäganden berättat likadant för flera personer. Det har också lagts fram uppgifter som stöder att målsäganden varit med om något traumatiskt i sitt liv, och det stöder till viss mån åtalet, enligt tingsrätten. Däremot talar det emot åtalet att övergreppet ska ha skett när andra personer befunnit sig i närheten, vilket tingsrätten tycker är otypiskt. Målsägandens berättelse har inte heller varit så detaljrik och det har inte kommit fram att hen mått dåligt före hen berättade om händelsen, och därför tycker tingsrätten att det finns rimligt tvivel och åtalet förkastas.

När det gäller misshandeln har en person vittnat till svarandens fördel, och den bevisning som finns räcker inte så tingsrätten förkastar också det åtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »