Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 maj, 2013 - 11:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Fortsatt brokrångel vid Lemström

Problemen med svängbron över Lemströms kanal är ännu inte lösta. Ett nyinstallerat styrsystem har visat sig krångla då och då, vilket innebär att bron hakar upp sig vid öppning och stängning. - Den hittar inte rätt läge. Det fungerar för det mesta, men vi får nog räkna med att det krånglar ännu ett tag framöver, säger trafikingenjör Björn Ekblom till Ålands Radio. Det gamla styrsystemet var utslitet och har alltså ersatts med ett nytt. Trafikavdelningen har nu två man som fram tills säsongsavslutningen den 20 september delar på uppgiften att sköta om broöppningarna och området vid kanalen, efter att den ordinarie brovakten omkom vid en olycka i april. I höst tar man ställning till hur den här uppgiften skall skötas i framtiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »