Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 mars, 2021 - 06:43Uppdaterad: måndag, 15 mars, 2021 - 09:19

Förslag att LR tar över finansiering för jakt- och fiskemuseum

40.000 euro får Ålands jakt- och fiskemuseum i ett investeringsbidrag från kulturdelegationen.

Stödet är tänkt att innefatta en renoveringsplan för byggnaden och betalas ut mot redovisning. Kulturdelegationen lägger även fram ett förslag om att landskapsregeringen ska ta över finansieringen för museet från år 2022.

Rainer Juslin är ordförande för styrelsen som driver Ålands jakt- och fiskemuseum och säger att han är väldigt positivt inställt till förslaget.
- Det ger en bastrygghet för verksamheten. Vi har varit tvugna att gå på sparlåga och inte haft några utvecklingsmöjligheter för verksamheten. Men detta skulle innebära att vi kan känna oss trygga i finansieringen och att vi i framtiden skulle kunna förnya basutställningen. Men då krävs det att vi som självständig stiftelse har kvar möjligheterna att söka andra stöd och medel från finska fastlandet för andra projekt, säger Rainer Juslin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »