Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 april, 2020 - 12:04Uppdaterad: måndag, 6 april, 2020 - 12:04
  • Landskapsregeringen håller Dan E Eriksson som förvaltningschef till den sista maj. Foto: Hans Persson-Bru, ÅRTV

Förlängt för förvaltningschefen

Dan E Eriksson får ytterligare förlängt som tillfällig förvaltningschef fram till 31 maj 2020.

Dan E Eriksson skulle egentligen gått i pension vid senaste årsskiftet, men har fått förlängt redan tidigare till 27 april. Hans efterträdare är redan utsedd, Jomalas kommundirektör John Eriksson.
- Anledningen är att det blir en bra lösning för oss alla. Jomala har anhållit om att John Eriksson ska kunna jobba kvar nu medan de går igenom samarbetsförhandlingar, så att de inte ska ha en period utan kommundirektör i avvaktande på att Christian Dreyer ska tillträda i början på juni. Och för oss på landskapsregeringen är det till gagn både att ha tillgång till Dan E Erikssons stora erfarenhet under den här perioden, samtidigt som John Eriksson slipper tillträda en ny tjänst under en tid som så hårt präglas av coronapandemin, säger kansliminister Harry Jansson (C).
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »