Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 juni, 2013 - 14:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Förenklad miljö- och hälsoskyddslag

Hälsoskyddslagen som är från 1967 blir blankettlag och därmed betydligt modernare. Det är kanske den största förändringen som den så kallade förenklingsgruppen föreslår. Gruppen består av företrädare för ÅMHM, Ålands Producentförbund och näringslivet, och presenterade i dag sin slutrapport om förenklingar i miljö- och hälsoskyddslagen. Dessutom ska djurskyddslagen ändras så att kravet på tillsyn av får på holmar ändras från en gång per dag till en gång i veckan. Alkoholserveringslagen föreslås ändras så att tillstånd inte behöver sökas för varje evenemang utan näringsidkaren kan få ett samlat tillstånd. -Vi hoppas förslagen ska underlätta för olika näringsidkare och för ÅMHM:s tjänstemän, säger miljö- och hälsominister Carina Aaltonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »