Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 december, 2016 - 11:51Uppdaterad: torsdag, 1 december, 2016 - 13:04
  • Överinspektör Bodil Regårdh vid utbildningsbyrån. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Förbättrad yrkesträning utredd

Vuxenutbildning för utvecklingsstörda vid yrkesträningen i yrkesgymnasiet. Det föreslår arbetsgruppen som utrett hur övergången från grundskolan till gymnasiet för personer med utvecklingsstörning kan bli bättre.

- Jag har diskuterat med dem som redan är i omsorgsförbundets verksamhet, och det kom många förslag på vad de skulle vilja lära sig, säger överinspektör Bodil Regårdh vid landskapets utbildningsbyrå.

Ett annat förslag är att inleda en ettårig utbildning för personer med grav utvecklingsstörning, som idag inte har den möjligheten. Ett tätare samarbete mellan grundskolan, Yrkesgymnasiet och Ålands omsorgsförbund föreslås. En svårighet idag är att få praktikplatser för eleverna vid yrkesträningen. Där kunde möjligheten öppna sig mer i omsorgsförbundets egna verkstäder. Yrkesträningen har i genomsnitt två elever per år. Förslaget skall nu på remiss till de berörda.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »