Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 mars, 2019 - 14:10
  • Pojkar och män utsätts för våld av andra pojkar och män, säger Vivan Nikula som är chef för jämställdhetsfrågor. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell.

Fokus på pojkars psykiska hälsa

I april arrangerar Kvinnofridslinjen, landskapsregeringens samarbetspartner, en kurs som ska motverka sexualiserat våld, könsnormer och trakasserier.

Den här gången är det också fokus på pojkars psykiska hälsa. Frågor som ”varför gråter inte pappa” och hårda ryggdunkar i skolkorridorerna kommer att tas upp.
- Mäns våld mot kvinnor är långt ifrån löst, men vi får inte glömma bort att pojkar och män också utsätts för våld, men av andra pojkar och män, säger Vivan Nikula, chef för jämställdhetsfrågor.
Var tredje kvinna och var femte man har någon gång varit utsatt för våld i nära relationer. Det visar 2017 års statistik från ÅSUB i samarbete med landskapsregeringen. Det rör sig framför allt om psykiskt våld och kvinnor är de mest utsatta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »