• Pojkar och män utsätts för våld av andra pojkar och män, säger Vivan Nikula som är chef för jämställdhetsfrågor. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell.
Publicerad: onsdag, 20 mars, 2019 - 14:10

Fokus på pojkars psykiska hälsa

I april arrangerar Kvinnofridslinjen, landskapsregeringens samarbetspartner, en kurs som ska motverka sexualiserat våld, könsnormer och trakasserier.

Den här gången är det också fokus på pojkars psykiska hälsa. Frågor som ”varför gråter inte pappa” och hårda ryggdunkar i skolkorridorerna kommer att tas upp.
- Mäns våld mot kvinnor är långt ifrån löst, men vi får inte glömma bort att pojkar och män också utsätts för våld, men av andra pojkar och män, säger Vivan Nikula, chef för jämställdhetsfrågor.
Var tredje kvinna och var femte man har någon gång varit utsatt för våld i nära relationer. Det visar 2017 års statistik från ÅSUB i samarbete med landskapsregeringen. Det rör sig framför allt om psykiskt våld och kvinnor är de mest utsatta.

Fler Nyheter

Sju polisanmälningar i samband med cupfinalen

Det har kommit in sju polisanmälningar med anledning av de händelser som inträffade på cupfinalen den 15 juni mellan IFK Mariehamn och Ilves.

Kritik mot förslaget till delgeneralplan

Totalt 17 separata anmärkningar lämnades in mot Mariehamns stads förslag till delgeneralplan för centrum

Tidigare anställd stämmer Visit Åland

En föredetta anställd vid Visit Åland stämmer nu organisationen på totalt nästan 62.000 euro i skadestånd för utebliven lön och för att ha blivit olagligt uppsagd i samband med den förskingringshärva som drabbade Visit Åland.

Villkorligt fängelse för radioinbrott

Den man som stulit utrustning från Ålands Radios lokaler döms nu till villkorligt fängelse för en rad olika brott.

Färre hotellövernattningar i maj

Antalet övernattningar på hotell minskade med tre procent i maj i år, jämfört med maj 2018.

Man dömd för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika

I förra veckan kom domen för den 32-årige man som förra året åtalades för rattfylleri och straffbartbruk av narkotika.

Saltvik får stöd för nedläggning av avloppsledningar

Landskapsregeringen har beviljat Saltviks kommun stöd på nästan 50.000 euro för nedläggning av avloppsledningar i Lagmansby och Bertby.

Äppelodlingarna ser ut att ge normal skörd

Äppelodlingarna på Åland ser i år ut att ge en normal skörd om inget oförutsägbart händer. Detta trots att man på många håll i södra- och mellersta Sverige ser ut att få den sämsta äppelskörden på 20 år.

Skärgården diskuterade kommunreformen på Föglö

Stig Fellman och Nina Fellman:
Det finns många utmaningar som väntar i arbetet om en enhetlig skärgårdskommun.