Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 oktober, 2018 - 05:41Uppdaterad: tisdag, 2 oktober, 2018 - 05:49
  • Så här såg det ut när Föglö skola åt lunch på restaurang Seagram, nu äter man i moduler istället. Arkivfoto: Anki Karlsson.

Föglö skolas mat kokas i moduler

Från och med i fredags har Föglö skola provisorisk matsal och kök i moduler på skolgården.

Planerna på att använda ungdomslokalen Vikingaborg som kök och matsal under skolrenoveringen kullkastades av ÅMHM som dömde ut vattnet och som även hade andra anmärkningar på lokalen. Modulerna hyrs in för resten av detta skolår eftersom renoveringen av skolans utrymmen beräknas inledas i februari. Skolans föreståndare Siv Fogelström säger att man nu har tre moduler.

- En som vi använder som kök, en som matsal och en till som man kan laga sallad och ha lite kontorsutrymmen i, säger Fogelström.

I köket tillreds 80 portioner dagligen, dels till skolans 40 elever och 10 personal men också till dagiset Myran. Modulerna hyrs oinredda och kommunen köpte in köksutrustning som ändå måste köpas in för det nya köket. Skoleleverna tar sig till matsalen genom en kort gångtunnel som är byggd mellan skolan och matsalen.

Eleverna har varit nöjda hela tiden säger Siv Fogelström.

- Vi har fått mat alla dagar och det har inte varit några problem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »