Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 juni, 2018 - 11:36Uppdaterad: fredag, 29 juni, 2018 - 12:04
  • Så här såg det ut i januari när Föglö skolas elever och personal åt lunch på restaurang Seagram. Arkivfoto: Anki Karlsson.

Föglö satsar halv miljon på skolombyggnad

Kommunfullmäktige i Föglö godkände i går att skolan i Degerby byggs om under inkommande läsår.

Tanken är att kök och skolmatsal ska byta plats med kemi- och fysiksalen samt bildkonst- och textilslöjdsalen, ett projekt som enligt kommundirektören Niklas Eriksson kan kosta omkring en halv miljon euro.

- Vi beslöt att göra det här nu eftersom vi ändå är tvungna att göra om dräneringen för den del av skolan som i dag inrymmer kök och matsal, säger Eriksson.

Förslaget om att hyra in moduler som kan användas som kök och matsal under ombyggnationen återremitterades av kommunfullmäktige.

- Det skulle bli jättedyrt, en 100.000 euros affär. Bildningsnämnden får fundera på hur man kan lösa det istället. Vi har ju ett kök på Annagården och man kan köpa in matportioner från privata företag, säger Niklas Eriksson.

På gårdagens möte beslöts också att en stamledingssanering ska göras i Annagården. Byggnads- och tekniska nämnden hade anhållit om 46.000 euro för projektet och fullmäktige sade ja.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »