Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 oktober, 2018 - 15:19
  • Färskvarutransporterna är viktiga för Föglöbutiken. Arkivfoto: Bengt Hannus.

Föglö: Färskvarutransporterna måste fungera!

Färskvarutransporterna är av största betydelse för skärgårdssamhällena och får under inga villkor försämras från dagsläget. Det skriver Föglös kommunstyrelse i ett utlåtande till landskapsregeringen med anledning av att det nuvarande avtalen för färskvarutransporterna löper ut den sista december.

Landskapsregeringen ser fyra alternativ för framtiden: Fortsatt upphandling, att skaffa två kyl- och frysvagnar per ö som kan åka fram och tillbaka utan förare, en lagändring som möjliggör landskapsandelar till kommunerna så att de kan sköta transporterna, eller bidrag till livsmedelsbutikerna i skärgården.

Föglö förordar i första hand butiksstöd men ser också fortsatt upphandling med exakta krav på transportfrekvens som ett bra alternativ.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »