Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 06:36

Flera höstmöten för bättre vattenkvalitet

Hur ställer vi om för att nå god vattenkvalitet och förebygger översvämning och torka? Bland annat det här kan du få svar på när miljöbyrån i höst ordnar flera samrådsmöten där man diskuterar hur vi kan förbättra vattenkvaliteten på Åland.

Bakgrunden till det här är en ny samrådsprocess för vattendirektivet och det marina strategidirektivet som ska genomföras under år 2019. Tanken är att flera möten ska hållas med olika representanter som exempelvis fiskodlare, vattenbolag, politiker men också med allmänheten. Under möten tar man bland annat fram uppdaterade åtgärdsprogram och förvaltningsplaner för vatten på Åland, som ska gälla från år 2021. Enligt tidsplanen ska ett utkast av dokumentet ska vara klart mot slutet av nästa år. Det första samrådsmötet går av stapeln onsdagen den 2 oktober och kräver en förhandsanmälning. Mera information finns på landskapsregeringens hemsida. De som inte har möjlighet att delta på mötet kan skicka synpunkter via mejl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »