Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 maj, 2022 - 06:21Uppdaterad: fredag, 6 maj, 2022 - 06:29
  • Utökade rekommendationer gällande fjärde dos coronavaccin.

Fler äldre rekommenderas fjärde dos

Institutet för hälsa och välfärd, THL, utökar sin rekommendation gällande en fjärde dos av coronavaccinet.

Nu rekommenderas även personer som har hemtjänst eller vårdas av en närstående att ta en fjärde dos samt äldre personer med försvagad hälsa och funktionsförmåga.

THL har tidigare rekommenderat en fjärde dos vaccin till personer över 80 år, äldre som bor på vårdhem samt personer över 12 år med kraftigt försvagat immunförsvar.
- Den fjärde dosen coronavaccin ska förhindra även lindrig sjukdom hos den sårbara befolkningen och på så sätt göra det möjligt att bo hemma så länge som möjligt. Det hjälper också till att förhindra belastning på primärvårdsavdelningar, säger Hanna Nohynek, överläkare vid THL, i ett pressmeddelande.

THL:s bedömning i nuläget är att en fjärde dos skulle göra större nytta om befolkningen i Finland får ta del av den vid ett senare tillfälle, möjligtvis till hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »