Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 juli, 2018 - 06:01Uppdaterad: tisdag, 10 juli, 2018 - 08:31
  • En tredjedel av världshaven är överfiskade och fiskkonsumtionen är rekordhög, enligt en rapport från FN.

Fiskkonsumtionen högre än någonsin

En rapport från FN visar att en tredjedel av världshaven är överfiskade och att fiskkonsumtionen i världen är rekordhög.

Enligt EU-parlamentariker Nils Torvalds rör det sig om rövarfiskare i världen som fiskar mer än vad fiskestammarna återväxer. Detta är något som EU försökt lösa genom den nya fiskeripolitiken.

- Rätten att fiska ska alltid begränsas till fiskestammens möjligheter att hålla sig på en stabil nivå, säger Nils Torvalds.

Under nästa vecka skickar EU:s fiskeriutskott en delegation till Åland och Nils Torvalds tror att man säkert kommer diskutera överfiske under delegationens vistelse. Den huvudsakliga anledningen till besöket är dock att låta delegationen bekanta sig med det kustnära fisket och lära sig om de speciella omständigheterna som råder.

- Det är något som egentligen är helt okänt i största delen av Europa. Det hänger ihop med skärgården man har på Åland, något sånt finns egentligen inte i övriga delar av Europa, säger Nils Torvalds.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »