Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 mars, 2010 - 08:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Fiskerireformen succé i EU

Det blev stor framgång för en ny fiskeripolitik inom EU. Det anser europaparlamentariker Carl Haglund efter att parlamentet i torsdags röstade om grönboken för reformen av den gemensamma fiskeripolitiken. Carl Haglund är vice ordförande för parlamentets fiskeriutskott och har fungerat som den liberala gruppens förhandlare för reformen. Han har tagit initiativ till den nya linjen där det ingår allt från åtgärder mot överstora säl- och skarvpopulationer till införande av en skild policy för det småskaliga fisket.- I planerna ingår också en regionalisering av fiskeripolitiken, vilket är nödvändigt med tanke på hur olika omständigheterna för fisket är i de olika delarna av unionen, säger Carl Haglund i ett pressmeddelande.Reformen träder i kraft år 2013.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »