Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 januari, 2021 - 15:19Uppdaterad: torsdag, 28 januari, 2021 - 17:26

Finström inleder samarbetsförhandlingar

Finströms kommun ska inleda samarbetsförhandlingar som berör nio anställda.
Förhandlingarna ska pågå mellan den 1 och 15 februari och tanken är att spara in en till tre årsverken.

Kommundirektör Erik Brunström säger att det inte handlar om att de 9 tjänsterna ska dras in. Förhandlingarna berör inte heller tjänster inom kommunens lagstadgade verksamhet.

- Jag kan inte gå in på några detaljer i detta skede, men det handlar om en chefstjänst som eventuellt kan dras in och vilket jobb personen i så fall ska erbjudas i stället. Det finns även ett par tjänster där det kan bli aktuellt att minska arbetsomfattningen. För de övriga sex tjänsterna handlar det om en omfördelning av arbetsuppgifterna, säger Erik Brunström.

Inför förverkligandet av KST bildade Finströms kommun en politisk arbetsgrupp, bland annat för att se över hanteringen av sådan verksamhet som skulle bli kvar hos kommunen efter att KST kommit i gång. Under budgetarbetet för innevarande år fick gruppen även i uppdrag att se över inbesparingsmöjligheter på personalsidan.

Kommunstyrelsen i Finström har nu gett gruppen i uppdrag att kalla till samarbetsförhandlingar med personal inom invånarförvaltningen och inom centralförvaltningen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »