Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 mars, 2022 - 05:55Uppdaterad: onsdag, 9 mars, 2022 - 17:57

Finnlines följer EU:s policy om sanktioner

Rederiet Finnlines väljer att inte bojkotta ryska transportföretag.

Ett beslut som går emot strömmen jämfört med andra rederier i Östersjön som inte låter bilar eller företag som är registrerade i Ryssland eller Belarus åka ombord på färjorna. Finnlines menar att de stödjer Ukraina med större biståndstransporter och att de bereder fri fart till människor som flyr från kriget i Ukraina. Dock är man nogrann med att följa sanktionerna från EU och kan via sitt datasystem gå igenom alla laster som relaterar direkt till Ryssland eller via Finland, där man har en sträng inställning till sanktionerna.

- Vi ska avgränsa den last och de företag som står under sanktionslistan. Men vi följer med i hur situationen i Ukraina utvecklas och kan eventuellt komma att reagera, säger Staffan Herlin som är kommersiell direktör och medlem i Finnlines verkställande ledning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »