Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 oktober, 2024 - 14:52Uppdaterad: torsdag, 24 oktober, 2024 - 15:36
  • Alessio Dalla Gassa och André Eriksson. Foto: Owe Sjöblom.

Eriksson och Dalla Gassa får apotekstillstånd

Det blev som landskapsregeringen föreslog när Fimea tog beslut om de lediga apotekstillstånden på Åland. De tilldelas André Eriksson och Alessio Dalla Gassa.

Eriksson får tillståndet för Jomala apotek och Dalla Gassa tar över Första apoteket på Torggatan i Mariehamn efter att Ingrid Qvarnström ska gå i pension. 

Dan Johan-Dahlblom, vd för Maxinge säger att de gärna vill ha apoteket i köpcentret.  
– Först ska jag träffa André Eriksson och diskutera olika alternativ, vi har ett par olika lokaler som är aktuella, säger han. 

André Eriksson säger att arbetet med att hitta en lokal och bestämma var apoteket ska vara inleds nu när tillståndet är klart. 

– Det har varit lite missvisande i media tidigare, apoteket ska vara i Jomala, men var i Jomala är något som än så länge är öppet, säger han, men medger samtidigt att Maxinge har varit drivande i frågan och att det är ett gott alternativ. 

Alessio Dalla Gassa räknar med att ta över Första apoteket inom ett halvt år, men först ska han diskutera med Ingrid Qvarnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »