Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 januari, 2022 - 06:09Uppdaterad: onsdag, 19 januari, 2022 - 09:19

Finlands restriktioner förlängs

Efter mitten av februari är det möjligt att börja avveckla restriktionerna, säger statsminister Sanna Marin (SDP) efter regeringsförhandlingarna på tisdagen.

Institutet för hälsa och välfärd, THL, tror att toppen av epidemin inträffar i månadskiftet mellan januari och februari och att det därför kan bli möjligt av börja trappa ned på restriktionerna. Men Sanna Marin påpekar att smittoläget lever och är föränderligt och att det påverkar restriktionsbehovet.

Men en del restriktioner tar man bort efter den sista januari. Det gäller då barn och ungas hobbyverksamhet i grupp och man öppnar upp för att låta universtiteten gå över till en hybridmodell mellan distans- och närundervisning.

Åland har egen handlingsplan för restriktioner och påverkas inte av de besluten.

THL har även gjort bedömningen att gränskontrollerna från annat EU-land inte är till mycket nytta och därför tar man bort dem från 31 januari. Beslutet bygger på att resenärerna i praktiken inte alls bidrar till smittspridningen, enligt deras bedömning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »