Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 februari, 2022 - 15:45Uppdaterad: fredag, 4 februari, 2022 - 16:08
  • Finansminister Roger Höglund (C).

Finansministern: ”Inget katastrofläge”

Det är inget katastrofläge på landskapsregeringens finansavdelning, däremot är läget ansträngt, säger finansminister Roger Höglund (C).

Detta med anledning av lagtingsledamot Nina Fellmans (S) skriftliga fråga till landskapsregeringen som Ålands Radio rapporterade om igår.

Nina Fellman menar att situationen är kritisk och att snabba åtgärder krävs för att finansavdelningen ska hålla ihop efter en lång tid av hård arbetsbelastning där många har slutat eller är sjukskrivna.

Roger Höglund säger att arbetsbelastningen på avdelningen är hög, särskilt i samband med budgetarbetet. Något som bidrar till det utmanande läget är att ett par nyckelpersoner begärt om tjänstledigt samtidigt som det finns några icke-arbetsrelaterade långtidssjukskrivningar, menar han.

- När det saknas någon på en stol så kräver det förstås lite av de andra på avdelningen. Men vi har till exempel en tjänst ute som redovisningschef, säger Roger Höglund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »