• I nuläget kan Geelnard inte säga hur avslaget på ansökan att öka vattenförbrukningen kommer påverka Fifax, men frågan kommer diskuteras ytterligare. Foto: Owe Sjöblom.
Publicerad: torsdag, 12 juli, 2018 - 13:51

Fifax-frågan ska diskuteras

Fifax-frågan kommer att diskuteras ytterligare. Detta efter Eckerö kommuns avslag på Fifax ansökan om en ökad vattenförbrukning från tre till 10 kubikmeter per dygn.

Hur avslaget kommer påverka Fifax kan Björn Geelnard, styrelsemedlem i Fifax, inte uttala sig om, då han inte är insatt i sakfrågan.

- Jag utgår ifrån att vi kommer diskutera detta på styrelsemötet vid månadsskiftet, och då går frågan att bedöma, säger han.

Fifax och Eckerö kommun kommer även att träffas för att diskutera hur man ska gå vidare efter avslaget.

- Då får väl de diskussionerna visa vad det blir, säger Björn Geelnard.

Fler Nyheter

Singelolycka i Hammarland

Polisen, som haft en arbetsdryg inledning på helgen, rapporterar bland annat om en misshandel i en privat bostad i Eckerö och ett ett falskt...

Markbrand i Mariehamn

Idag vid lunchtid fick Räddningsverket larm om en pågående markbrand i Västernäs i Mariehamn. Väl på plats konstaterade man att det handlade om ett...

Air Leap börjar flyga Mariehamn - Åbo

Den 20 augusti kommer flygbolaget Air Leap att börja trafikera sträckan Mariehamn - Åbo. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fiskrens kan förädlas till djurforder

Bernt Bergman från Petrolax Ab och Olof Karlsson från Nordic Trout Ab:
Det åländska Företaget Petrolax Ab vill börja förädla fiskrens till råvaror för foderproduktion.

Vissa fartyg godkända för hötransporter

Jan-Christian Welander intervjuas:
Kan du uppvisa att höet har en fuktighetsprocent på över 14 procent och om höet är balat, får rederierna transportera ensilagen utan så kallad dangerous goods certifiering eller DG-certifiering. Det menar Jan-Christian Welander, enhetschef på Trafi.

Höga transportkostnader för foder

Pernilla Wiman intervjuas:
På grund av torkan har djurägare börjat titta på alternativet att privatimportera foder från fastlandet, något som innebär skyhöga transportkostnader.

Torkan får butik att ändra köttinköpsrutiner

Sparhallen har bestämt sig för att göra som många svenska butiker och sluta köpa in kött med annat ursprung än Finland och Sverige.

Inget nytt om Åboflyget

Air Leap har inte inlett några flygningar på Åbolinjen i dag.

Mariehamns stad får skadestånd

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund är nöjd med domen:
Westengineering Oy ska betala ett skadestånd på 250.000 euro till Mariehamns stad och stå för stadens rättegångskostnader på drygt 33.000 euro. Det framgår av en dom från Egentliga Finlands Tingsrätt.