Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 februari, 2022 - 06:45Uppdaterad: onsdag, 16 februari, 2022 - 08:00
  • Fem personer på KST berörs av vaccinationskravet.

Fem berörs av vaccinationskravet hos KST

Efter att det temporära lagkravet på vaccinering inom social- och hälsovård är det fem personer som är förhindrade att arbeta hos privata vårdaktörer.

Dessa fem arbetar hos Kommunernas socialtjänst, KST och de förhindras att arbeta till de kan uppvisa någon form av skydd mot covid-19.
- Antingen får de ta ut innestående ledighet som semester annars är det ett förhinder och man blir utan lön, säger Sarah Holmberg, personalchef vid Kommunernas socialtjänst, KST

All personal på Björkkö AB är vaccinerade, eller kan uppvisa ett intyg på att de inte kan ta vaccin mot covid-19. Men inom organisationens olika grupper hör inte alla till riskgrupper.
- Vi har till exempel ett AMS-projekt med långtidsarbetslösa som inte är i någon riskgrupp. Vi har inte något problem att sätta de i en annan verksamhet, säger Johanna Björkvall som är vd på Björkkö AB.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »