Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 november, 2021 - 15:25Uppdaterad: fredag, 12 november, 2021 - 16:03
  • Erica Scott längst till vänster under en klimatdemonstration 2018.

Erica Scott föreslås bli ny talesperson för HI

Erica Scott föreslås bli ny talesperson för Hållbart Initiativ efter Annette Bergbo.

Det har partiets rekryteringsråd kommit fram till. Den 21 november hålls ett extra medlemsmöte för att välja en ny kvinnlig talesperson för partiet.

Erica Scott har varit aktiv i partiet sedan dess bildande och är för närvarande ordförande i partiets politikråd. Hon är dessutom partiets representant i ÅHS styrelse och i Lemlands byggnads- och miljönämnd.

Annette Bergbo bad förra året om att få stiga åt sidan. Bakgrunden är att partiet inrättat en ny organisationsstruktur där den ena talespersonen ska finnas inom dagspolitiken och den andra utanför.

I ett pressmeddelande skriver Gard Larpes som är rådets ordförande att Erica Scott har stor kunskap och erfarenhet av strategisk hållbar utveckling och har varit aktiv sedan starten i det åländska bärkraftsarbetet. I partiet är hon en omtyckt ledare med kraft att inspirera och bygga en laganda.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »