Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 mars, 2013 - 06:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Emmaus sorterar för Västsahara

Emmaus Åland kommer efter sommaren att sända sin första omgång biståndstransporter till Västsahariska flyktingläger i Algeriet. Biståndet skickas till flyktinglägren i samarbete med den svenska organisationen Praktisk Solidaritet som är en paraplyorganisation till Emmaus i Stockholm, Västerås och Gävle. Under gårdagen startade projektet med information om Västsahara och en sorterar-utbildning för frivilliga och personal där Praktisk Solidaritet närvarade. Emmaus Åland har i flera år planerat ett samarbete med Afrika och därför passar projektet, enligt verksamhetsledare, Robert Jansson bra. - Vi tycker att detta är en viktig fråga och en bortglömd konflikt, säger Emmaus Robert Jansson. Emmaus Åland har som mål att sända en container det här året vilket betyder ungefär 20 ton kläder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »