Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 september, 2021 - 17:34
  • Matti Anttonen och Veronica Thörnroos. Foto: ÅRTV

Ekonomi på bordet när statssekreterare besökte Åland

-Åland är kanske den region i Finland som lidit mest av coronapandemin på grund av bereoendet av sjötrafik och turism. Det positiva är att resandet från riket ökat enormt mycket.

Det sa utrikesministeriets statssekreterare Matti Anttonen som i dag besökte Åland och träffade bland annat landskapsregeringen.
Hur Åland har drabbats ekonomiskt var ett givet samtalsämne.

-Ännu nästa år kan bli tufft för Åland men så småningom tror jag att läget normaliseras, säger Matti Anttonen.

Han besökte också Ålandsbanken och Ålands näringsliv och fick en guidad historisk vandring i Hammarudda. Lantrådet Veronica Thörnroos lät under presskonferensen hälsa att landskapsregeringen har en förfrågan som rör gränsrestriktionerna längre fram, där det finns ett förslag ute på remiss om att ha gränsrestriktionerna i kraft fram till årsskiftet.
Landskapsregeringen kommer inte att stöda det förslaget, säger lantrådet och hänvisar till att utbytet med Sverige är så viktigt för Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »