Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 maj, 2013 - 15:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Eckerö golf avvecklas

I måndags inleddes likvidationen av Eckerö golf AB. Bolaget läggs ned och tillgångarna ska avyttras. Men framtiden för golfbanorna är osäker. Marcus Måtar är juridiskt ombud för och styrelsemedlem i bolaget, och han säger att långhålsbanan inte öppnas för spel den här säsongen, men att korthålsbanan håller öppet fram till mitten av oktober. Däremot kommer bolaget att underhålla långhålsbanan för att eventuellt kunna sälja den vidare till en annan intressent. Det hoppas man kunna göra också med korthålsbanan. -Det finns intressenter som anmält intresse för båda banorna, men jag vill inte säga mer om det nu, säger Marcus Måtar. Eckerös kommundirektör Kennet Lundström säger att även om det bara blir en korthålsbana är det bra för att hålla kvar besökarna till stugbyn. Men kommunen har fortfarande inga planer på att gå in och hjälpa till för att golfbanan ska leva vidare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »