Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 december, 2017 - 15:38
  • Tre domar har getts i Ålands tingsrätt i dag. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Dömdes till böter för narkotikabrott

En 33-årig man har dömts till 80 dagsböter på totalt 3680 euro för narkotikabrott, rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Mannen hade odlat hampa i sin lägenhet där han också haft narkotikaklassade tabletter och han hade kört bil när han var narkotikapåverkad.

I dag dömde tingsrätten också en 49-årig kvinna för grovt rattfylleri och fordonsskatteförseelse och där blev straffet villkorligt fängelse i 60 dagar. Kvinnan hade i en bil som hon inte hade betalat fordonsskatten för kört i land från m/s Rosella med 1,53 promille alkohol i blodet. Utöver det villkorliga fängelsestraffet döms kvinnan till 40 dagsböter på totalt 400 euro och till körförbud till den 26 september 2019.

Den tredje domen som tingsrätten gav i dag handlar om en 37-årig man som förfalskat ett recept för att få tag på narkotikaklassade läkemedel. 37-åringen döms till 40 dagsböter på totalt 240 euro för förfalskning och straffbart bruk av narkotika.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »