Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 september, 2011 - 08:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Dömd för kniv-och motorsågshot

En 31-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till totalt 4 månaders fängelse för en mängd olika brott, såsom två fall av olaga hot, lindrig skadegörelse, straffbart bruk av narkotika. I januari hotade han först en lägenhetsinnehavare och kom senare med en eldriven motorsåg och angrep ytterdörren till lägenheten. Också en vägg kom till skada. Mannen erkände dådet. I april 2008 attackerade samme man tillsammans med en kumpan en kvinna i ett trapphus och försökte tvinga henne att betala 600 euro, eftersom de hävdade att kvinnan var skyldig mannen pengarna. Mannen knivhotade henne och hotade skära av hennes hals och en tå. Dessutom blev kvinnan enligt åtalet slagen med en käpp. Mannen dömdes också för att ha brukat och innehaft en mindre mängd amfetamin. Åtalen mot misshandel och försök till rån förkastades.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »