Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 september, 2022 - 06:20Uppdaterad: onsdag, 14 september, 2022 - 10:09
  • Nordiska rådet hade sitt senaste möte på Island. Arkivbild.

Digitala körkort och kulturbudget på nordiskt möte

Bland annat digitala körkort, energi- och transport samt den nordiska kulturbudgeten var frågor som behandlades på Nordiska rådets septembermöte i Reykjavik.

För Ålands del deltog Anders Eriksson (ÅF) och Camilla Gunell (S). Eriksson är ordförande i utskottet för tillväxt och utveckling.

–Sjöfartens verksamhetsförutsättningar i relation till de höga bunkerkostnaderna och krav på elektrifiering lade jag speciellt krut på, skriver Anders Eriksson i ett pressmeddelande.

Gunell är ordförande i utskottet för kunskap och kultur som behandlade budgeten på området.

–Nu har vi två år i rad räddat budgeten från alltför kraftiga nedskärningar, men kampen fortsätter. Man kan inte förverkliga Norden som världens mest integrerade region om man inte prioriterar barn och unga, kulturellt utbyte och samarbete kring utbildning och forskning, skriver Camilla Gunell i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »