Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 augusti, 2010 - 08:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Dåliga betyg ska diskuteras

Utbildningsminister Britt Lundberg ska i höst kontakta grundskolorna för en diskussion om bakgrunden till att en del elever kommer ur grundskolan med så låga avgångsbetyg att de är chanslösa i sökningarna till fortsatta utbildningar.-Jag ställer mig frågan hur det kommer sig att vissa elever får genomgående dåliga betyg när vi vet att alla är bra på någonting, säger Britt Lundberg och frågar sig om skolorna inte är tillräckligt flexibla i att erbjuda olika inlärningsstilar beroende på elevernas läggning. En annan sida av problemet hon vill diskutera är graden av abstrakt tänkande som krävs i undervisningen. -Innan barnens hjärnor är mogna för abstrakt tänkande kan vi inte kräva det av dem i undervisningen, säger utbildningsministern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »