Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 februari, 2024 - 15:11Uppdaterad: måndag, 26 februari, 2024 - 17:11
  • Skräp som rensats från en dagvattenbrunn. Foto: Mariehamns stad

Dagvattensystemet under hårt tryck

Under de senaste dagarna har dagvattensystemet i Mariehamn varit under stort tryck när det både har regnat och varit plusgrader vilket gjort att snön har smält i snabb takt. 

– Eftersom det fortfarande är tjäle i marken så rinner allt vatten ovanpå marken och det var lite körigt i slutet av förra veckan, säger stadens samhällstekniska chef Dan Engblom

Staden gör kontinuerliga kontroller av dagvattenbrunnar för att se till att det inte finns skräp eller annat som gör att flödet inte är så bra som man vill. 

Dagvattensystemet är dimensionerat för en viss nivå av vattenflöde och om det är väldigt mycket nederbörd under en kort tid och dessutom i samband med snösmältning kan systemet bli överbelastat med översvämning som följd.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »