Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 mars, 2013 - 15:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Chefsjurist försvarar Fiskö-beslutet

Landskapsregeringens chefsjurist Sören Silverström tillbakavisar nu Tom Grahns kritik och försvarar kansliminister Gun-Mari Lindholms beslut att inte ge jordförvärvsrätt till Raimo Martikainen för en tomt på Brändö Fiskö. Beslutet är i linje med andra liknande fall, men Tom Grahn jämför med fel fall, menar Sören Silverström. Kärnfrågan är om området man söker jordförvärvstillstånd för är avsett för fast boende eller inte. -Vi hade tidigare ett fall i Asterholma där vi gav avslag på liknande grund, och fick rätt i Högsta förvaltningsdomstolen, säger Sören Silverström. Han ifrågasätter också Tom Grahns rätt att besvära sig i det här fallet. Tom Grahn var i början av processen ombud för Raimo Martikainen, men det samarbetet avslutades innan landskapsregeringens beslut i frågan. Ålands Radio har sök Raimo Martikainen i dag men inte fått kontakt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »