Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 januari, 2020 - 17:35Uppdaterad: måndag, 27 januari, 2020 - 17:35
  • Sirkka Wegelius tror att de ändringar som stadsutvecklingsnämnden röstade för leder till fler politiska strider i framtiden. Foto: Ann-Christin Karlsson, ÅRTV

Centrumplanen blir för vag, säger stadsarkitekten

Stadsutvecklingsnämnden antog ändringsförslag till centrumplanen, med en knapp majoritet och emot stadsarkitekt Sirkka Wegelius rekommendation.

Wegelius säger att vagheten kring skyddet av kulturhistoriska byggnader bäddar för fler politiska stridigheter i framtiden.
- Det heter att man om man river vissa byggnader ska bygga nytt i samma stil, men det är vagt formulerat och kommer att leda till bekymmer när man ska formulera delplaner senare. En generalplan bör vara tydlig.
Men Peter Enberg (MSÅ), ledamot i nämnden, säger att tvångs-K-märkning skulle lett till fler besvär mot generalplanen.
- Staden har aldrig gjort det och vi tror inte att de som äger byggnader med ett kulturvärde vill att storebror ska bestämma vad de får och inte får göra med dem, säger Enberg.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »