Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 september, 2021 - 15:23Uppdaterad: fredag, 24 september, 2021 - 17:21

Centrumplan åter till fullmäktige

Stadsstyrelsen beslutade igår att skicka tillbaka ett oförändrat förslag till delegenaralplan för centrum till stadsfullmäktige.

Ärendet avgjordes efter en omröstning där Anna Holmström (C) föreslog att en ny delgeneralplan skulle tas fram med utgångspunkt från det beslut som stadsfullmäktiges fattade i januari. Biträdande kanslichefens förslag om att skicka förslaget vidare till stadsfullmäktige vann med 5-4. Ett första utkast till en ny delgenralplan för centrum togs fram redan 2016. I januari i år fick stadsfullmäktige ett förslag som tagits fram efter diverse justeringar av teknisk natur. Fullmäktige valde dock att ännu en gång att skicka tillbaka förslaget till stadsstyrelsen eftersom man ännu önskade flera ändringar. Fullmäktige ville bland annat att skyddsvärdet på Köpmansgatan 5 skulle utredas.

-En majoritet i stadsstyrelsen anser att det inte är möjligt att genomföra de ändringar som stadsfullmäktige begärt, säger Ingrid Zetterman (Lib). Centrumplanen tas upp i stadsfullmäktige på tisdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »