Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2018 - 15:04Uppdaterad: fredag, 16 februari, 2018 - 16:52
  • Carus levererar bland annat lösningar för incheckning och boarding till färje- och kryssningsmarknaden. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Carus slås samman med Winpos

Åländska Carus har gått samman med bolaget Winpos.

Carus som levererar lösningar för bokning, incheckning, boarding och ombordförsäljning till den globala färje- och kryssningsmarknaden har redan i två år samarbetat med Winpos som sysslar med kassasystem.

Oscar Stenberg, som har utsetts till den nya koncernens styrelseordförande, säger i ett pressmeddelande att man nu slår samman två mellanstora och framgångsrika bolag med produkter som kompletterar varandra.
- Därigenom skapar vi en helhet med solida finanser som är dubbelt så stor som de ursprungliga bolagen, säger han.

Anders Rundberg fortsätter att leda shippingdivisionen medan Mikael Smedman som vd för Winpos fortsätter leda kassasystemsenheten.

Gruppen sysselsätter 130 personer och har en beräknad omsättning på 16 miljoner och ett rörelseresultat på två miljoner före räntor, skatter, nedskrivningar och amorteringar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »