Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 september, 2021 - 13:20Uppdaterad: fredag, 24 september, 2021 - 17:22

Buggar i Tullens system ger merarbete

Det nya förtullningssystemet som varit i kraft sedan den 1 september innehåller ett par buggar som ger merarbete både för företagare och Tullen.

- Man kommer helt enkelt inte runt dem om man inte vet hur man ska agera. Den värre av dem har kommit i ett senare skede efter att programmet tagits i bruk och det är under utredning, säger tullinspektör Sture Skinnar.
Systemet som sådant kräver överlag betydligt mer arbete för företagarna och Ålands näringsliv flaggar för att det här hotar småföretagandet på Åland om skattegränsen är kvar till nästa höst. Sture Skinnar ser dock inte den risken.
- Det tror jag ärligt sagt inte. Får vi bara problemet med gränssnittet för företagskunder som gör tulldeklarationer på skattegränsen löst så kommer det nog inte bli övermäktigt, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »