Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 december, 2010 - 16:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Besvär mot planerad elledning

En tomtägare i Norrböle har besvärat sig mot Kraftnät Åland Abs miljökonsekvensbedömning för en planerad likströmsförbindelse mellan Åland och riket. Miljökonsekvensbedömningen har funnits till påseende runt om på Åland samt på Kraftnät Ålands hemsida. Besväret gäller en luftledning som skulle byggas på tomten i fråga och tomtägaren anser att ledningen tar för mycket plats. Besväret var det enda i frågan som kom in och Sven-Anders Eriksson, projektansvarig på Kraftnät Åland är förvånad över hur få kommentarer som hörts med tanke på projektets storlek. Han berättar att man nu försöker komma fram till en kompromiss med tomtägaren och att en slutlig version av miljökonsekvensbedömningen presenteras i januari. Likströmsförbindelsens syfte är att trygga Ålands reservelförsörjning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »