Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 april, 2013 - 12:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Besöksregler gäller också media

Någon oinskränkt rätt att fritt röra sig i landskapsregeringens interna utrymmen finns inte för allmänheten, och det gäller också media. Det svaret ger landskapsregeringens förvaltningschef Dan E Eriksson till Ålandstidningens chefredaktör Niklas Lampi. Lampi klagade i förra veckan i ett brev till landskapsregeringen på att en av tidningens fotografer inte tilläts komma in i Självstyrelsegården och ta en bild i samband med regeringspartiernas överläggning i fallet Barbro Sundback. I samband med ombyggnaden av Självstyrelsegården infördes också de nya rutinerna för besök så att besökare måste anmäla sig i receptionen och hämtas av berörd tjänsteman. "Det nya systemet innebär en större säkerhet. Det här är också en praxis som många myndigheter och företag tillämpar såväl på, som utanför Åland," skriver landskapsregeringens förvaltningschef i sitt svar till tidningen..

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »